Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Waarschuwing

The form #5 does not exist or it is not published.

Niets is voor altijd

De afgelopen 12 weken en daarvoor natuurlijk ook al, hebben in het teken gestaan van ons nieuwe babywondertje: Giep. Wat een makkelijk kereltje ons vierde kindje. Dat scheelt een hoop. Want …tussen het voeden, boertje laten, luiers verschonen, opvoeden, op de wc zetten, drinken uit de fles en rijstwafel geven, ruzies sussen, eten koken, naar bed brengen, verhaaltjes voorlezen, kinderen naar en van school/ vriendjes, vriendinnetjes/ zwemmen/ voetballen brengen en halen … door ben ik ook nog bezig geweest met Springidee. “Een eigen bedrijf staat nooit stil”, zeiden mijn ouders vroeger al. En dat klopt helemaal.

 

Werken tijdens mijn verlof

‘Officieel’ zit mijn zwangerschapsverlof er nu op, maar feitelijk loopt een eigen bedrijf continu door. Kleine Giep was nog geen 3 weken en toen had ik mijn eerste afspraak alweer. Binnen 6 weken stond ik voor een groep en was ik druk bezig om het team van Basisschool De Klepper te laten nadenken over hun visie op De Klepper in 2020. Mijn andere werkzaamheden tijdens mijn ´verlof´ bestonden uit: het niet helemaal onzichtbaar worden in de verschillende social media (één van de onderdelen van leadgeneratie), artikelen en boeken over creatief denken, mijn administratie en heel veel nadenken over missie, visie en strategie van Springidee. Klopt mijn verhaal? Richt ik me tot de juiste prospects? Is mijn dienstenpakket ok? Besteed ik voldoende aandacht aan de juiste dingen? Etc. etc. Nadenken kan immers tijdens het voeden, troosten, wandelen… elk moment van de dag eigenlijk.

 

Creativiteit als motor voor verandering

Ik ben ervan overtuigd dat creatief denken en het ontdekken en begrijpen van je eigen creatieve capaciteit een basisvaardigheid is voor kinderen en volwassenen in de 21e eeuw. Niets is voor altijd. Functies niet (dorpsomroeper),
bedrijven niet (Hyves, OAD), businessmodellen niet, vrienden niet, gezinssituaties niet, etc. Als mens moet je
dus flexibel zijn, zodat je je kunt aanpassen aan veranderingen. Veel mensen vinden veranderingen bijzonder spannend en vinden het fijn om niet het ´avontuur´ van verandering aan te gaan. Je ´werk- en levenspad´ is dan wel moeilijker, denk
ik. Onverwachte gebeurtenissen zullen er namelijk altijd zijn. We kunnen niet zonder aanpassingsvermogen. En creativiteit helpt hierbij.

 

Dagelijks toegepaste creativiteit

Zo gaat dat nu ook bij mij. Ik moet wennen aan het combineren van werk als zelfstandig ondernemer en mijn drukke gezinsleven met man en 4 kleine kinderen. Ik geniet van beide zaken en kan geen van beide missen. Alleen moet ik wel de juiste balans zien te vinden. Dat is een leerproces en mijn creativiteit helpt mij hierbij elke dag opnieuw.

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht